de Star Wars walkers

Maandagavond heb ik ze voor het eerst gespot. Ik zat bij een vriendin in de auto en mijn blik werd naar rechts getrokken en daar liepen ze: de Star Wars Walkers. Een groep aliens met rode lichtjes op de rug, stevig doorstampend door de donkere avond. Ze hadden haast, hun batterijen waren bijna op want de rode lichtjes knipperden onrustig in het donker. De fluorescerende gele survival hesjes wapperden mee op de maat van hun stappen. Ze waren er klaar voor, klaar om de wereld te veroveren en de paden tot hun eigendom te maken.

Bij nader inzien bleek het een groepje over-enthousiaste wandelaars te zijn met de nordic walking stokken stevig in de gehandschoende knuisten geklemd. Ze zongen nog net niet luidkeels “de paden op, de lanen in”, alhoewel ik dat niet met zekerheid kan zeggen want we zaten in de auto en waren druk aan kletsen over kleine kinderen die te snel groot worden. Ik heb er niks mee, dat wandelen met die prikkers, maar dan ook werkelijk he-le-maal niks. Ik vind het stom, het ziet er stom uit en al helemaal als je als verlichtte kerstgroep door weer en wind vrijwillig met je rode lichtje over een industrieterrein gaat wandelen. Ik snap het gewoon niet. De omgeving is deprimerend, je slaat je een slag in de rondte met je omgebouwde skistokken en dat knipperlichtje is ook raar. Waarom moet je trouwens zo’n halve bouwlamp op je rug hebben als je op de stoep loopt? Ben je dan bang dat de rest van de groep je anders kwijt raakt?  Of dat andere voetgangers je overhoop lopen omdat ze je niet aan zien komen? Nou geloof me, voor zo’n groep industrieterrein-hikers ga je als voetganger graag een paar meter opzij.

Gisteravond zag ik ze weer. Datzelfde stampende en dampende clubje. De stoep hadden ze aangevuld met het fietspad, want anders pastte het groepje niet in de breedte. Ik heb erover gedroomd. Deze groep gaat de wereld veroveren. In hun stokken zitten ongetwijfeld lasers waarmee ze mij zo van mijn racefiets kunnen meppen en voor ik weet hebben ze me geteleporteerd naar een verre uithoek in het heelal.

Ik overdrijf, ik dwaal af. Ieder zijn ding, zullen we maar zeggen. Ik hoop alleen dat als ik 60+ ben, iemand mij ervoor behoedt dat ik mijn racefiets inruil voor een paar stokken, thermosokken met een duidelijke L en R op de betreffende sok en stevige stappers.  Niet mijn ding, dat weet ik nu al…

4 gedachten over “de Star Wars walkers

 1. Na bijgekomen te zijn van dit verhaal moet ik je gelijk geven.
  Het is ook niets voor mij Nederlands Nordic walking.
  Ik moet wel even kwijt dat ik het in zweden heb gezien en daar doen ze het gewoon beter vlotte pas en de stokken worden dan ook echt gebruikt.
  Hier is het slenteren waarschijn door die mega accu op de rug voor alle kerstverlichting. :-).
  Leuk dat ik je weer heb gevonden
  Groet
  Erwin

  Like

 2. Tranen Angeli, tranen… zit hier hard op te schateren waardoor ik mij compleet belachelijk maak bij het meisje dat de oudste mee naar huis heeft genomen. Tot zo ver geen al te beste de eerste indruk.. maar who charse..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.