Happy holidays

Happy holidays, wie verzint zoiets? Ja, inderdaad is het heerlijk om een weekje vrij te zijn, maar de kerstdagen worden altijd volgestouwd met verplichtingen waar de meeste mensen niet op zitten te wachten. Ik dus ook niet. Al jaren lang verzin ik allerlei prachtige scenario’s voor de kerstdagen, maar helaas. Het komt er toch steeds weer op neer dat we met het gezin in ons suffe Citroën-ei richting familie gaan, met op de achterbank ons eigengemaakt toetje in een Tupperware bewaardoos. Niks geen snelle ski-vakanties met vrienden, waarbij we onze zelf omgekapte boom met zijn allen decoreren onder het genot van vele glazen Sancerre. Nee, we hebben voor een godsvermogen op de markt een Nordmann gekocht, die versierd met ballen die we al járen hebben en we drinken er een warm glas goedkope glühwein bij om te vieren dat het ons weer gelukt is de boom recht in de poot te krijgen.

De kadootjes onder de boom zijn al weken geleden door ons samen gekocht. Wessel heeft al 3 weken kwijlend naar een doos staan staren waarin de nieuwste spelcomputer zit en wat een verrassing dat de pakjes die ernaast liggen allemaal het formaat hebben van een Playstationspelletje. Nu heb ik gelukkig wel een heel dankbaar kind dus bij elk spelletje kregen we een oprechte knuffel, maar toch… En natuurlijk ben ik reuze blij met mijn nieuwe racefiets en heb ik er geen moment spijt van dat ik daar mijn 13e maand aan gespendeerd heb, maar ik mis toch die verrassing. Gadver, wat klinkt dat verwend, maar toch voelt het zo.

Ik wil één keer kerst zoals in de film. Ik wil een enorme lange eettafel vol met vrienden, ik wil Rik in pak en met een paar hippe overwanten een dampende gevulde kalkoen uit de oven zien trekken, ik wil een tafel vol blije kindertjes die ook allemaal gewoon met de pot mee eten en niet zeiken over een coquille als voorgerecht, ik wil zelf in maatje 38 met een rood kerstjurkje een chocolade-bombe op tafel toveren en ik wil dat iedereen lief is voor elkaar. Nee, kerst kwam dit jaar niet eens in de buurt.

O, het was gezellig om spelletjes te doen met mijn gezin hoor en met de Top2000 op de achtergrond hielden we het nog best lang vol. Met 3 fanatiekelingen loopt dat nog wel eens anders af, en het was uiteindelijk een fijne 2e kerstdag.

Maar toch ga ik het het volgend jaar anders doen, alweer… Ik koop dit jaar in de sale alvast een rood jurkje in maat 38 dus jullie zijn voorbereid. En Rik weet het nog niet, maar hij gaat binnenkort alvast oefenen op de perfecte kalkoen, dusss… Voorzichtig met vuurwerk en tot 2012!

 

4 gedachten over “Happy holidays

  1. De uitnodiging staat, lieverd! Op de kalkoen geven wij echter geen garantie….maar we gaan vrijdag wel alvast op zoek naar het rode jurkje maatje 38! heb er zin in…tot vrijdag x

    Like

  2. Ik schuif volgens jaar graag aan aan jouw tafel en zelfs als Rik z’n kalkoen verband is, laat ik daar niets van merken Whaha. Een hele fijne jaarwisseling en tot de 9de, kus daf

    Like

  3. En zo lekker herkenbaar allemaal! Maar als de, zeg halvewereld, dit gevoel heeft waarom doen we het dan in Godesnaam met zijn allen? Overigens is die nieuwe racefiets een goed begin voor dat maatje 38, maar zonder gekheid volgens mij moeten we onze doelen realistisch houden en zijn de blije gezichten van de kids ook een hoop waard! Happy Hollidays, groeten aan Rik en wellicht to zaterdag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.