In de shit

Gisteravond lag  Rik lekker op de bank, muziekje in zijn oren, beetje chillen, je kent dat wel. Nog even relaxen voor de spinning les, nog even naar de wc en op naar de sportschool. Helaas.

Bij het openen van de wc-deur stapte Rik in een bad met douchewater dat zich wonderbaarlijk genoeg door de wc een uitweg had gebaand naar buiten. Het water stond net niet hoog genoeg om onze eiken vloer te verkloten, dat was dan wel weer een enorm voordeel vond ik zelf. Rik ervoer dat toch wat anders. Weer een verstopping en een verstopt riool sucks. Big time. Een tweede voordeel vond ik zelf toch eigenlijk wel dat ik eindelijk een verklaring had voor de putlucht van de afgelopen weken, die ik vruchteloos heb proberen te camoufleren door bijna  dagelijks de wc uitgebreid te soppen en liters chloor en eucalyptus-zeep er doorheen te jassen. Ook hier liet Rik het positieve puntje even aan zich voorbij gaan.

Sinds de dijkdoorbraak 10 jaar geleden hebben we in de buurt met enige regelmaat last van verstopte rioleringen, stoepen die spontaan wegzakken in het brandgangetje, kieren die zomaar tussen stoeptegels verschijnen en waar je zo lekker met je fietsband in blijft hangen en onkruid dat normaal gesproken welig tiert aan de waterkant.

Maar goed, op het moment dat Rik zoiets constateert verandert hij in no time van een aardige vent in een boos ADHD’tje. Met een bloedgang en het spuug in de mondhoeken worden de stoeptegels uit mijn pad gerukt om te constateren dat de overloop die begin dit jaar speciaal is aangelegd door de rioleringsboer, weer tot aan de nok toe gevuld is met badwater en overige shit en voor geen meter richtig riool stroomt. En dat is feest…

Trekveren en andere toebehoren worden uit de schuur getrokken en ik sta erbij en kan alleen maar roepen dat hij zijn mooie Denham broek uit moet doen en ouwe rotzooi aan zijn kont moet trekken. Voor de rest durf ik weinig te zeggen want als Rik een spade in zijn hand heeft kun je beter uit de buurt blijven. Zeker in het geval van een verstopte riolering om half 8 ’s avonds. Voor je het weet wordt je bedolven onder de klei die woest uit het gat wordt geschept of heb je een trekveer met rioollucht in je nek.

Uiteindelijk bleek  er een enorme knik in de rioolbuis te zitten. Goh, wat raar dat alle shit dan letterlijk voor de knik blijft hangen zeg. De bewuste knik ligt godzijdank in gemeentegrond dus dat is fijn voor onze portemonnaie, na die 400 euro die de laatste verstopping ons gekost heeft. En dat is ook fijn voor het behoud van onze gezinssituatie want Rik zag zijn hele salaris alweer letterlijk in de grond verdwijnen. En daar wordt een mens niet blij van toch?

We moesten dus noodgedwongen de nacht door komen zonder water weg te laten lopen en dat is best lastig. Want wat doe je dan als je geen trek hebt om midden in de nacht de buren wakker te maken voor een bezoekje aan hun toilet en ook geen nachtelijke uitstapje wil maken naar de bosjes, met het risico opgepakt te worden voor wildplassen of andere gore aantijgingen? Juist ja, de porta potti! We hebben het camping wc’tje, waarvan we gehoopt hadden dit nooit meer te hoeven gebruiken, weer fijn gevuld met chemisch gif en het kinderpleetje op de badkamer gezet. Ik kan je verzekeren, daar is ’s nachts dankbaar gebruikt van gemaakt in dat zeikgezin van ons. We hebben er vrolijk op los gepompt vannacht, want dat doe je met een campingpleetje, pompen…

De riolering wordt, terwijl ik dit typ, gerepareerd en hopelijk mag ik vanavond bij thuiskomst de porta potti, die ik op Marktplaats wilde parkeren,  weer fris en schoongemaakt uit het zicht laten verdwijnen. Fijn idee dat je weer op een grote-mensen-wc mag plassen. Probleem weer opgelost en die porta potti? Die hou ik voorlopig nog maar even.

7 gedachten over “In de shit

  1. Balen dit! Zo heb ik begin dit jaar ook 2 (!) WC’s staan schoonmaken, ook door een knik, alleen was het bij mij geen douchewater, maar andere SHIT! 😦

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.