50 tinten in de keuken

Wat een hype, dat 50 tinten-boek zeg. En als je het niet gelezen hebt heb je waarschijnlijk geen idee waar ik het over ga hebben, dus wat mij betreft mag je dan dit blogje als niet geschreven beschouwen. Dus mannen, aan het werk maar weer! Zo, kan ik weer ongeremd verder schrijven…

50 tinten is nou niet bepaald hoogstaande literatuur en eerlijk gezegd had ik na een paar hoofdstukjes wel al wat irritatiepuntjes.

Het feit alleen al dat de hoofdpersonen zo’n 5x per dag ‘hot & steamy’ seks hebben. Pfff, yeah right! Welk mens heeft überhaupt de tijd om naast een baan ook nog eens 5x per dag elkaar uren lang met een zweepje of zilveren balletjes te lijf te gaan? Nou, ik dus niet. Anastasia wel, maar die hoeft zich dus ook nooit een hernia te sjouwen aan kratjes bier, stront uit kattenbakken te vissen en haren uit een doucheputje te pulken. Nee, dat laat ze lekker doen door de huishoudelijk hulp van haar schatrijke vent. Ja, zo kan ik het ook. Als ik geen reet heb te doen kan ik ook met gemak 5x per dag in de handboeien gaan hangen. En dan die innerlijke godin van haar die moeiteloos dubbele flikflaks en radslagen met 3-dubbele salto’s uitvoert zonder daarbij totaal de vernieling in te gaan. Waar zit dat takkewijf bij mij in godsnaam verstopt? Ik wil ook wel eens de illusie hebben dat ik een turnster van wereldformaat ben die zich moeiteloos in allerlei posities kan vouwen en zo lenig is als gekookte spaghetti.

Ik kan nog legio irritatiepuntjes bedenken en jullie waarschijnlijk ook, maar toch lezen we met zijn allen stug door, dus wat is dat dan dat ons zo triggert? Is dat hele boek voor vrouwen mischien de vervanging van datgene waar menig man met enige regelmaat zijn computer voor bezoekt?

Ik spreek niet uit ervaring hoor, is maar een theorie..

De schrijfster kan er ieder geval een vette cracotte met ganzenleverpaté van eten. Elke dag als ze dat wil. Tsss, ik kan dat ook hoor, een erotische thriller schrijven. Zien? Oke, komt ie:

Ze liep de broeierige keuken van het met 2 Michelin-sterren bekroonde restaurant binnen en daar stond hij, op nog geen 2 meter afstand: de meest goddelijke chefkok die ze ooit had gezien. Om zijn ietwat corpulente lijf hing een zwoele zweem van vanille gemengd met karamel,  wat bij haar een opgewonden gevoel teweeg bracht. Ze  was dol op vanille met karamel.

De chefkok leunde losjes tegen de koelwerkbank in zijn met vanillevla bedruppelde koksbuis en zijn omfloerste blik bleef te lang hangen ter hoogte van haar weelderige dijen. Zijn hete blikken deden haar blozen en ze voelde de spanning opbouwen rond haar amuse. Met een wulpse beweging van haar heupen deed ze een stapje naar voren om de zoete geur, die haar zo in extase bracht, nóg beter te kunnen absorberen. Ze kon hem nu recht in zijn broeierige ogen kijken.

Maar wat was dat? Verbaasd dwaalde haar blik af naar de enorme  deegroller die duidelijk zichtbaar was in zijn blauw geruite koksbroek. Beschaamd en met rode wangen wendde ze haar hoofd af en even wankelde ze op haar vuurrode stiletto’s. Snel greep ze zich vast aan zijn blonde krullende woelhaar en hij slaakte een gil van puur genot door deze onverwachtse pijnprikkel. Plots werd haar blik werd getrokken naar de hetelucht oven, waar een dampend gevulde braadslee schreeuwde om haar aandacht. Heupwiegend liep ze met haar te kleine schortje richting oven, terwijl de kok haar op de voet volgde met de bedruipspuit.

De kok boog zich over haar prachtige gewelfde rug heen en opende met zijn gehandschoende hand, in één vloeiende beweging de klep van de oven. Gewillig boog ze zich voorover om het warme vlees met het zilte vocht uit de spuit te bedruipen. De verhitte kok zag zijn kans schoon en gaf haar met zijn jeukende hand een ferme tik op haar voluptueuze billen terwijl hij kwijlend op zijn pollepel zoog. Hij genoot met volle teugen terwijl zij haar vingers brandde.

En? Wordt het wat? Denken jullie dat ik hier rijk van kan worden? Of toch maar terug naar het aanrecht. Zal het laatste wel weer zijn. Heb ik weer….

12 gedachten over “50 tinten in de keuken

 1. Als antwoord op die ene vraag. Volgens mevrouw Beaun wil je als lezeres weten wie die man toch is, dat maakt het een pageturner. Buiten de geilerij, of is het geilerei? Ha een geiler ei! Afijn, leuk stuk weer…

  Like

 2. Hee buuf, je bent bij je irritatie-puntjes nog vergeten dat ze zo vaak met haar ogen rolt…! Maar wat een gaaf stukje proza heb jij uit je computer geperst!! Dat jij niet allang een boek hebt geschreven…. onbegrijpelijk!!

  Like

 3. Heb 50 tinten nog steeds niet gelezen maar kan me er nu iets bij voorstellen…… Maar jij kan er ook wat van An! Volgens mij zat er vast iets autobiografisch tussen, hihi.

  Like

 4. Hoi Angeli
  Geweldig, geschreven, kijk nu al naar je boek uit!
  Denk ook echt dat je goeie kans maakt om er rijk van te worden.
  Je schrijft ontzettend boeiend, dus ik zeg doen! Ben nu nog in deel 1 van het boek, dus snap jouw verhaal. Fijn weekend alvast, groetjes Sylvia

  Like

 5. Hahaha An ik rol van de bank, briljant! Ik zie t gewoon voor me. Ik heb de “50 tinten grijs” niet gelezen maar mocht “50 tinten in de keuken” ooit uitkomen dan ga ik t zeker lezen.!

  Like

 6. Ik zou het er een keer op wagen als ik jou was. Je eerste boek is in ieder geval al verkocht. Mens wat kun jij schrijven. Ik zit iedere keer weer met een grijns van oor tot oor. Bedankt daarvoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.