Twee negers op een balkonnetje

Ik zag 2 negers op een balkonnetje in een haagse nieuwbouwwijk terwijl ik er met mijn burgertrutten-auto doorheen slingerde. En mijn fantasie ging op hol want dit hele  beeld klopte van geen kanten. Het waren grote gespierde chocolade-bruine mannen in hippe parka’s die op een klein balkonnetje met een lichtgroene glazen omheining er omheen een sigaret stonden te roken. Ze hadden het er prima naar hun zin zo te zien, en dat was nou juist de reden waarom  ik het beeld zo vreemd vond.

Dit waren namelijk geenszins mannen voor op dat miniscule haagse balkonnetje. Dit waren stoere kerels die voor de ISAF op hun buik door het stof kropen in Afghanistan. Die in opperste concentratie door het vizier van een geweer de Taliban in de gaten hielden. Mannen die de namen van hun kroost in robuuste belettering op hun borst vereeuwigd hadden en tribals in zwarte inkt als een band om hun getrainde biceps hadden laten tatoeëren. Mannen die voorop liepen in het peloton, onverschrokken en bereid om te doden. Van die mannen die met een peuk in hun mondhoek in een stoffig kamp naar Nirvana luisterden. Begrijp je?

Of het hadden ook twee bootcamp trainers kunnen zijn. Van die enorme sportieve gozers die je een bos laten doorploeteren met een halve boom op je nek. Die totaal geen last hebben van COPD, ook al roken ze, leunend tegen een boomstam, met enige regelmatig een Marlborootje of wat weg. Die je laten sjorren aan loodzware touwen totdat je erbij neervalt en je vervolgens toeschreeuwen dat pijn fijn is. Van die kerels die het hebben van een sixpack tot de ultieme schoonheid verheven hebben en dat dan ook nog eens schaamteloos showen terwijl ze het zweet met hun shirtje van hun lijf vegen.

firefighterMisschien waren het wel van die stoere brandweermannen, die zonder blikken of blozen gewapend met een persluchtmasker en een brandslang een gebouw ingaan dat in lichterlaaie staat. Van die kerels die je achter een brandende deur vandaan sleuren en je in hun armen nemen alsof je echt geen kilootje overgewicht hebt. Gasten die levens redden en daar ’s avonds stoere praat over verkopen terwijl ze aan de bar na zitten te kletsen onder het genot van een biertje.

Ach, Waarschijnlijk waren het uiteindelijk gewoon 2 Antilianen die op zondag lekker bij hun moeder aan de roti met pom of de moksimeti met een glaasje Fernandez zaten. Van die types waarbij de moeder nog steeds met strakke hand de scepter zwaait.

2 negers op een haags balkonnetje en mijn fantasie slaat compleet op tilt. Ik ga maar eens iets nuttig doen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.