De wondere wereld van de datingsites

Zeldzaam leuke datingsite-mannen, sla dit blog maar even over want ik weet dat jullie ook bestaan…

tinder logo

lexa_logo

pepper_logobadoo_logo

 

 

 

Ok, ik beken, zo schuldig als wat. Mijn vrijgezell(ig)e vriendin en ik kijken regelmatig op datingsites, een leuke bezigheid voor lange eenzame avonden met WhatsApp binnen handbereik. En geloof me, wij zijn niet de enigen. Laat ik duidelijk zijn, er staan ook leuke kerels op, maar dat is niet het doel van onze WhatsApp-sessies. We gaan keihard voor de onderkant van de samenleving. Ik weet het, we moesten ons doodschamen, maar we hebben soms gewoon even wat afleiding en een slappe-lach-bui nodig. We delen profielen van ontzettend foute mannen en gaan compleet stuk op profielbeschrijvingen van kerels die een surrogaat-moeder, slavin of stoeipoes zoeken. En dat zijn er nogal wat.

In veel gevallen zijn deze exemplaren (bijna!) gescheiden en tonen ze vol trots hun hele hebben en houwen. Ze schromen daarbij niet hun kroost en in sommige gevallen zelfs hun ex, die ze schaamteloos loeder noemen, veelvuldig te etaleren. De foto’s die ze van zichzelf plaatsen zijn op zijn minst armoedig te noemen. Fier showen ze hun blote bierbuiken en gepiercte tepels en plaatsen ze selfies van hun afgetrainde lichaam in de spiegel van hun badkamer. Mij kun je van de vloer vegen als ik me voorstel hoe zo’n hottie met ingehouden buik, zwoele duckface en stoere RayBan op zijn kale knar buitengewoon zijn best staat te doen voor zijn iPhone-camera. Op elk potje past vast een dekseltje, maar er zijn er bij die volgens mij nog wel even aan het zoeken zijn.
Mannen met AH-voetbal poppetjes geplakt op een zweterig kaal hoofd en een plastic beker verschaald bier in de handen is echt enorm aantrekkelijk. Net zoals laveloos met een nat kruis op een ranzige bank hangen. Er komen foto’s voorbij van mannen die hun maten bij de foto’s vermelden en dan doel ik niet alleen op de omtrek van hun bovenarmen. Ik snap het niet.

En dan die pakkende teksten. Echt, waar hebben ze die in godsnaam gejat want zoiets verzin je niet zelf.   “I don’t make mistakes, I date them“, lijkt me een enorme opkikker voor zijn toekomstige date… Of “Ik ben de zee, ben jij de branding?” Ik heb graag duidelijkheid over wat er van me verwacht wordt dus fungeren als branding? Hoe dan?
Of deze: “Talige toverfeeën & tempting Tinderdames, tik thans terstond troostende tekst“.
Wat wil deze man? Wil hij uithuilen bij een sprookjesachtige nymfomane met 110 aanslagen per minuut?
Zijn wij nou echt zo blond dat we de humor hiervan niet begrijpen?

En dan hebben we het nog niet gehad over de eisen die deze betreffende heren aan hun toekomstige dates stellen. De aanstaande echtgenote of playmate moet op zijn minst het uiterlijk van Doutzen Kroes, het libido van sexfee Bobbi Eden en de dikke bankrekening van mevrouw Fentener van Vlissingen bezitten. O ja, en liefst ook nog de leeftijd van hun dochter want deze middelbare mannen zijn natuurlijk wel enorm ‘jong van geest’. Okeeeej.

Ja echt, je komt wat tegen op dat WorldWideDatingWeb.
Schiet mij maar lek, maar ik kom uit een ei. Wat geeft sommige mannen zoveel zelfvertrouwen dat ze denken dat wij vrouwen smachtend op zo’n exemplaar zitten te wachten en moeiteloos aan al hun  eisen voldoen? Komen wij zo desperaat over?

Verleden week kwamen we nog een foto tegen van een dorpsgenoot die denkt dat hij onherkenbaar is, door een mugshot van zijn overduidelijke tronie te maken. Deze kanjer vermeldde er voor de duidelijkheid bij dat hij enorm veel waarde hecht aan hygiëne, discretie en ook nog eens dat hij ontzettend goed is in massages geven. Dat zijn vrouw hem laat lopen is voor mij een raadsel… Ik zou hem vastbinden, zo’n lot uit de loterij….

Daten, het is een lastige bezigheid met zoveel keuze. Ja, ook ik heb weleens een blind date gehad met een, op het eerste oog, ontzettend aardig vent. Meneer kwam aanrijden in zijn patserige bolide om mij te vergezellen tijdens een goede cappuccino op de Gooise matras. Bij het afrekenen stelde hij voor om de kosten van de, overigens lauwe, koppen ‘capu’ (zijn woordkeuze, pfff) van in totaal wel 4,50 te splitsen. Dan kun je me wegdragen. Ik heb 6 euro op tafel gelegd en vriendelijk bedankt voor de uitnodiging, maar duidelijk gemaakt dat dit hem niet ging worden. Hij begreep er helemaal niks van en stelde voor om samen een keer een hapje te gaan eten. Bij de Febo waarschijnlijk want een pizza zou wel heel erg wild geweest zijn. Ik denk dat hij van pure spanning in zijn Manchesterse broek had geplast.

Ja het is puur afzien op die sites. Dus dames, u zijt gewaarschuwd voordat u uw eigen exemplaar wenst in te leveren voor een nieuwere. Maar voor een leuke avond met vriendinnen kan ik wel wat tips doorschuiven. Doe ik met liefde, dan weten jullie dat, als ik maar mag delen in de vreugde.

 

19 gedachten over “De wondere wereld van de datingsites

 1. hahaha ik kom via via op jouw site terecht. Of was het nou eerst op jouw FB en toen op deze site? efin. alsof dat belangrijk was.
  Schaterlachend heb ik je blog gelezen. Dat verhaal van die kerel met z’n € 4,50 herkende ik gelijk, want dat verhaal had je mij ook verteld. En jeeeezzzz, ben ik blij dat ik in Uithoorn zelf voorstelde om de koffie te betalen. Dat ik allereerst bij de verkeerde koffie tent in Aalsmeer stond heb ik daarmee afgekocht. Hoop ik. In ieder geval vond ik het niet terug in je blog, dus die fout is mij hopelijk vergeven..

  Om te voorkomen dat mijn reactie heel erg gaat lijken op jouw blog: daten kan ook wel leuk zijn. Als je maar bij de date niet hoopt dat er eeuwige liefde ontstaat, maar al tevreden bent met ‘een nieuw iemand die je tot voor kort niet kende’. Dan is dat alvast gewonnen. +1
  Maar ja, als je nu al genoeg ‘vrienden’ hebt?
  Uhhhh, zoek dat maar lekker zelf uit.
  Het is al lang geleden, maar ik vond onze date in dat gekke koffie tentje leuk. Vooral omdat wij samen de gemiddelde leeftijd van 82 naar beneden brachten tot 64. hahaha

  Sorry, nog dat ik met je wilde zoenen. Maar hé, je bent en blijft een lekker ding.
  Groeten vanaf de Keukenhof, nou ja, een paar meter daar vandaan, maar je snapt t.

  Oh, als je nog eens mee wilt rijden in mijn Porsche… hahaha zo lang ik niet hoef te fietsen, vind ik het prima.

  Like

 2. Haha super hoe je dit allemaal verwoord! Heb inmiddels ook ervaring zat. En inderdaad,sommige omschrijvingen van mannen,een lot uit de loterij…….toch? Er zijn genoeg manieren om te ontdekken of ze jokken of niet haha. De gladjakkers spreken zoveel vrouwen, je moet gewoon op verschillende dagen dezelfde vraag stellen! Ze weten toch nooit meer wat ze geantwoord hebben,en tegen wie! Dan heb je nog de profielen zonder foto,dan heb je echt iets te verbergen hoor! Als je daar naar vraagt is het: Ja maar ik woon in een dorpje,ja maar ik heb een goede baan. Ja en? dan kan je geen foto plaatsen????? En o ja dan ook zeggen dat ze er goed uit zien,vandaar geen foto,anders krijgen ze natuurlijk te veel aandacht……hebben ze liever niet.
  Ja,zeg maar gewoon dat je iets te verbergen hebt!

  Like

 3. Ik heb gehoord dat mijn collega – mannen van zeer divers pluimage zijn. En er zullen er zeker bijzitten die meteen ongevraagd al het e.e.a. tonen. Maar ik begrijp uit je verhaal ook dat je uit bent op beetje onschuldige afleiding (graag met de slappe lach). Dat willen de mannen die je omschrijft ook, weliswaar met een andere insteek, maar toch is de behoefte hetzelfde. Ik durf te stellen dat, om de slappe lach te kunnen krijgen, je de man waarmee je in gesprek bent, moet voeden om tot deze lach te komen. Hoe dan ook, met een partner thuis op de bank of niet, is het doel van deze mannen duidelijk. Wat ik me nu afvraag is of jij je doel ook duidelijk kenbaar maakt naar die mannen toe, namelijk het doorbrieven van aan jou gerichte teksten en/of afbeeldingen. Zeker, er zullen gesprekken ontstaan waar het hopeloos in die richting gaat, maar om er een sport van te gaan maken om daarmee jezelf en je vriendinnen te amuseren, zonder dat je de man in kwestie daar op voorhand over informeert, beetje krom. Het kan ook jou kunnen overkomen dat je een hele leuke man leert kennen, die met precies dezelfde insteek achter dat beeldscherm(pje) zit als jij nu. Die merkt dat jij uiterst enthousiast reageert terwijl hij je eigenlijk niet ziet zitten en je teksten aan zijn vrienden door brieft en je belachelijk maakt. Ik veroordeel je acties verder niet maar andere kant zeg ik: “wie goed doet, goed ontmoet”.

  Tsja, en die patserbak, dat heeft met smaak te maken. En ook hierin kan het zijn dat deze “droomauto” na jarenlang sparen eindelijk is bereikt.

  Ondertussen heb je wel door dat ook ik ervaring heb op datingsites. En de foto’s zoals je omschrijft, ik weet precies waar je het over hebt. Maar ik concentreer me gewoon op de dames die mij wel leuk lijken, laat verder iedereen in hun waarde. Op de lange termijn heeft dat ook een bereikbaar doel i.p.v. je tijd te spenderen aan iemand die je toch niet ziet zitten.

  Fijn weekend.

  Like

  • Beste Spiegeltje,
   Zoals ik al schreef, er zitten voldoende ‘goede’ kerels tussen waar absoluut een enorm leuk gesprek mee te voeren is. Maar… en dat was de insteek van dit stukje, er zijn meer dan voldoende mannen die niet gevoed worden door reacties mijnerzijds, maar het wel nodig vinden vrouwen te overladen met complimenten met maar 1 doel voor ogen. En dat is precies wat ik bedoel; met deze mannen is niet te communiceren. De betreffende heren (als het al heren genoemd mogen worden) zijn op niet mis te verstane wijze op zoek naar perverse bevrediging en mijns inziens zijn er voldoende andere sites waar deze heren hun gram kunnen halen. En dat is niet op een datingsite waar ook enorm veel kwetsbare personen op zitten die oprecht op zoek zijn. Dus mogen wij deze enorme, op perverse seks beluste, ‘hunks’ soms ook een beetje met een korrel zout nemen?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.