Excuses aan mijn vriend(inn)en

43fc62f076f993b5280605e55bead7b5Nog een serieus blogje, daarna is het klaar, beloofd. Maar ik wil het even kwijt.

Ik heb vrienden en vriendinnen die voor mij door het vuur gaan en dat is omgekeerd precies hetzelfde. En of we nu euforisch blij zijn of intens verdrietig, we zijn er altijd voor elkaar. Ik heb het niet over kortstondige vriendschappen, maar vriendschappen die al erg lang mee gaan. Niets of niemand komt daartussen, al maak ik nog zoveel fouten. Mijn vrienden zijn eerlijk en daar ben ik ze dankbaar voor. Ze hebben me de laatste tijd stuk voor stuk gewaarschuwd en ik heb alles in de wind geslagen. En dat spijt me. Ik had moeten luisteren want ze kennen me misschien nog wel beter dan ik mezelf.

Ze hebben me stuk voor stuk, inclusief mijn zoon, gewaarschuwd voor iemand die ik minder lang kende maar waarvan ik dacht dat hij loyaal, respectvol en oprecht zijn. Zo iemand waarvoor je door het vuur zou gaan, alles voor zou doen om te helpen, fijne momenten mee hebt, maar nog meer onrustige momenten. Je weet dat dingen niet kloppen, maar je steekt je kop in het zand. Je weet dat je gekwetst wordt maar je bent blind. Iemand die zich voordoet als de charmante succesvolle zakenman maar in werkelijkheid in de schuldsanering zit. Iemand die er legio vrouwen op nahoudt om hem financieel te steunen. Een la vol sleutels van al zijn vriendinnen, dat is zijn trots. Iemand die zijn kind van 8 laat liegen tegen je als je er ‘smorgens onverwachts komt omdat papa nog steeds niet thuis is van zijn escapade van de avond ervoor. Je slaat adviezen in de wind en geeft alleen maar nóg meer om het respect en de liefde terug te krijgen die je geeft. Ondanks alles ga je door, slapeloze nachten, je besteedt minder tijd aan de mensen die je echt lief hebt, je cijfert jezelf weg omdat een ander je zo goed weet te bespelen dat je bijna overtuigd raakt van de leugens die voorgespiegelt worden. En je wil een jong kind beschermen dat niet eens jouw kind is. Hoe naïef kun je zijn, of WILLEN zijn. Narcisme is een verschrikkelijke ziekte. Het maakt niet alleen de mensen in zijn of haar omgeving stuk maar ook de persoon zelf. En narcist is fake, gelooft heilig in zijn eigen leugens en gaat over lijken om zijn imago op te houden van succesvol persoon. En wat heeft zo iemand? Stapels interessante en succesvolle mensen om zich heen want dat is goed voor het imago. De selfies worden op zoveel mogelijk social media gepost. De lidmaatschappen van interessante clubjes worden breed uitgemeten. En waar het eindigt? Vrienden zijn inmiddels verdwenen, wat rest zijn oppervlakkige relaties, eenzaamheid en leegte. En dat probeerde ik te redden… Dom en naïef. En op het moment dat je er een punt achter zet breekt de hel los. Want een narcist verlaat je niet. Dat is te min en dan wordt het dus een powerplay-spel. Gevaarlijk.

Eens en nooit meer. Vanaf 2017 ga ik vooral heel goed voor mezelf zorgen. En als ik domme dingen doe zal ik voortaan beter naar jullie luisteren, beloofd. Jullie zijn namelijk wel eerlijk en oprecht, ook als het zeer doet en ik het liever niet wil horen. En dat koester ik. Omdat ik oneindig veel van jullie hou.

 

 

 

3 gedachten over “Excuses aan mijn vriend(inn)en

 1. Hello
  I too was an unfortunate victim of this man (TS). What is more unfortunate is, I went into another relationship for 10 months with another narcissist and I didnt even realise. Today I am broken but I am healing. What we have to remind ourselves is this…We will always heal, we will come out stronger, sadly never the same person but stronger, they are doomed to live in their insecure world of never knowing the true meaning of love, to never experience the euphoria of all that it brings. They live in their own tormented hell. Stay strong and watch for the red flags! You are worth it. You deserve better.

  Like

 2. Hi, dankjewel voor je reactie.
  Ik snap je frustratie, maar eerlijk gezegd wil ik niets meer met deze man te maken hebben, noch met zijn praktijken.
  Groetjes,
  Angeli

  Like

 3. Hallo Angelie, ik volg je al een tijdje via facebook en toen kwam ik je weblog tegen. Ik was ook 1 van die vrouwen die met de bewuste man te maken heeft gehad, als we het tenminste over dezelfde hebben. TS uit Harderwijk? Ik heb helaas ook mogen ervaren hoe deze man in werkelijkheid is. Vind eigenlijk dat we anderen moeten waarschuwen want kwam hem weer tegen op Tinder. Misschien kun je me mailen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.