De Bucketlist 2019

Het einde van het jaar is alweer in zicht en zoals gebruikelijk rond deze periode zit ik aan mijn grote eettafel, met een mok koffie mee te blèhren met de Top2000, terwijl ik een poging doe om nog iets op mijn blog te posten voordat het jaar ten einde is. Het gaat lang duren deze keer, want er komen het komende uur wat nummers voorbij waarmee ik óf de buren uit bed moet blazen óf tissues vol moet snotteren. Sorry lieverds, ik kan het niet laten maar het is één grote trip down memory lane en ik ben, zoals jullie weten, een emotionele trut.

Iemand vroeg mij afgelopen week of ik een bucketlist heb voor 2019.

Capture

Lieve schatten, ten eerste ben ik niet van plan om  voor het eind van 2019 onder de groene zoden te belanden en ten tweede vind ik het stom, een bucketlist. Als je iets wil doen, doe het gewoon nu, denk ik dan. En ga je eerder dood, dan is dat jammer en heb je gewoon domme pech dat je het niet gered hebt om jezelf met een touw om je enkels van een brug te storten terwijl je zeven kleuren stront schijt. Dat is dan 1 Facebook-post minder en ik denk niet dat je vrediger sterft als je wel op Facebook had kunnen posten wat voor hero je geweest bent, ondanks die volle broek. Als jij dat gevoel wel hebt, vooral aan die brug gaan bungelen, ik ben de laatste die je tegen zal houden.

Mijn bucket is vol zat met mooie herinneringen en geluksmomenten. Dromen, die heb ik wel, maar die zijn zo groot dat ze niet in die fucking emmer passen ben ik bang.

Ik wens wereldvrede, een broer die gezond wordt, een medicijn tegen alle vormen van kanker, gelijkheid van alle mensen, een zoon die altijd gelukkig is. Je snapt het, zo onrealistisch en idealistisch als de pest.

Op materialistisch gebied? Ik kan niets verzinnen waardoor ik zielsgelukkig ga sterven.   Ehm.. Hooguit een auto die me niet om de haverklap in de steek laat, omdat me dat vrijheid en rust geeft. Omdat ik weet dat ik dan op elk moment dat het nodig is in kan stappen en naar mijn familie kan, zonder in het donker op één of andere louche parkeerplaats langs de A2 schijterig naar een geel busje van de ANWB-held te hoeven smachten.

En ook een fijne bijkomstigheid, een geleende auto op 2e kerstdag niet meer in de prak te hoeven rijden. Zou best een hoop schuldgevoel schelen zo aan het einde van het jaar, in een periode waarin ik steevast toch al een dweil ben.

Maar dan heb je het op materialistisch gebied ook wel gehad. En natuurlijk zijn er dingen die ik graag zou willen hebben maar om die nou in één of andere to-have-before-you-die-lijst te flikkeren? Mijn lounge-bank staat nog steeds stevig op een stapel boeken die ik voorlopig nog niet gemist heb, mijn tuin is nog steeds niet klaar en van die plinten is in 2018 natuurlijk ook geen zak terecht gekomen. Ik vind het niet erg, het is thuis.

Ik word blij van mijn leerstikmachine waarmee ik nog niet verder ben gekomen dan een beetje stom genaai op wat leerresten. De geweldige tassen van gerecycled leer zitten in mijn hoofd, de naam van mijn label is er en dat is het begin. Zodra het op mijn werk wat rustiger wordt ga ik aan de slag en worden alle beloofde tassen genaaid lieverds. Heb geduld.

Ik werd gelukkig van de best summer ever, de vele avonden met vrienden op het strand, de biertjes, de mooie gesprekken, de enorme lachbuien, de prachtige mensen die ik heb leren kennen. Wat hebben we genoten hè, dansen in het zand en gewoon ongecompliceerd gelukkig zijn.

Ik ben het gelukkigst met mijn prachtige zoon die zo ontzettend volwassen is geworden het afgelopen jaar, mijn schat van een moeder waar ik zo vreselijk trots op ben want wat doet ze het goed in haar eentje. Mijn lieve en o zo dierbare vrienden en vriendinnen. Daar kan toch geen geld of wereldreis tegenop?

Een bucketlist? Ga jullie gang lieverds, ga vooral lekker uit een vliegtuig springen, de Kilimanjaro beklimmen of aan een brug bungelen. Als jullie blij zijn ben ik het namelijk ook.

De bucketlist 2019 gaat er voor mij dus niet komen. Ik maak er weer zo’n mooi jaar van, samen met jullie. En om Whatsapp en T-mobile een beetje te ontzien tijdens de jaarwisseling wens ik jullie nu alvast een prachtig, liefdevol en gezond 2019! Wees lief voor elkaar.

Make it a year to remember and let the bubbels flow!

Alvast een dikke kus van mij. X

fireworks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.