Soof 2.0

Echt, vanaf dat Wessel me heeft omgetoverd tot ‘Soof 2.0’, gaat het me steeds beter af om die naam eer aan te doen.

De maand mei was niet de leukste, zacht uitgedrukt. Man, man, wat een examenstress en niet alleen voor Wessel maar ook voor mij als uiteraard betrokken moeder waren deze weken gewoonweg niet te doen. Het gevloek, de onzekerheid, een kind dat ik nauwelijks nog zag omdat hij wekenlang alleen maar zat te studeren in de bieb in Amsterdam, de teleurstellingen van weer een moeilijk examen…

imagesMijn verwachtingen waren desondanks natuurlijk hoog gespannen dat hij in één keer zou slagen, dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn vond ik. Champagne koel gezet zo ergens 2 weken voor de uitslag, een vlaggenstok met toebehoren moest nog gescoord worden en biefstukken schransen bij Loetje had ik voor de zekerheid ook maar vast gereserveerd… Over voorbereiding gesproken.. Die vlaggenstok, dat was wel een uitdaging. Nou heb ik een supergaaf cabriootje waarin ik als een heuse koningin door de Ronde Venen en ver daarbuiten rond kachel, maar er past niet zo héél veel in. Althans geen echte lange voorwerpen. En een vlaggenstok is best wel heel lang kan ik jullie verzekeren.

Nou je raadt het al, dan sta je daar met je vlaggenmast voor je blitse minicabrio en no way dat die stok op welke manier dan ook in de auto te schuiven is. En ik heb best wel wat inzicht (al zijn de meningen daarover verdeeld), maar ik kreeg dat kreng er niet in. Daarbij regende het ook nog eens pijpenstelen dus dat ding gewoon naast me op de stoel pleuren en dak eraf gooien was niet echt een handige optie. En terwijl ik in de stromende regen stond te kloten met die paal, wees een vriendelijke meneer (type ‘2rechterhandeneneenklusbroek’) me erop dat ik hem ook gewoon door een halfopen raampje kon schuiven. ‘Ja, dat is best een voor de hand liggende optie’, hoor ik jullie denken, maar op dat moment behoorde hij niet tot de mogelijkheden die bij mij de revue waren gepasseerd. Nou mensen, het is gelukt hoor. Ik drijfnat, auto van binnen inmiddels ook zeiknat en bijna een fietsende vrouw van haar e-bike gemept met die uitstekende paal, maar het onding was in huis. Hoe simpel kan het zijn.

En voordat jullie gaan denken dat ik echt te stom ben om zelf te verzinnen dat een paal ook door een half open raampje geschoven kan worden, het zal wel komen door de ongelukjes van de weken daarvoor waarbij mijn hersenen toch wel enkele keren flink los hebben gelegen in hun pan. En nee, niet van de wijn. Best een acceptabel excuus voor onhandig gedrag, vind ik zelf.

Ten eerste ben ik keihard onderuit gegaan in de sauna doordat mijn Havaiana zichzelf als een natte slak vastzoog aan de vochtige vloer en ik gewoon probeerde door te lopen, wat natuurlijk faliekant mislukte. En voordat je het weet lig je uiterst charmant in je half open badjas met je blote flats op het beton. Vriendin die bijna in haar broek pieste die ze niet aan had en ik die nog een poging deed om een beetje gracieus op een betonnen vloer te chillen. Kansloos.

Niet lang daarna liep ik bij diezelfde vriendin nogal enthousiast zwaaiend tegen een gesloten glazen schuifpui. Deze schoonmaak-queen had net de ramen gelapt en geloof me, niemand lapt de ramen zo streeploos schoon als zij. Wederom zal dat ongetwijfeld geen sierlijke vertoning zijn geweest, mijn bril was behoorlijk scheef na deze aanvaring en de ramen konden trouwens ook weer een doekje en wat Glassex gebruiken. Maar ook hier weer bijna een natte slip van het lachen bij deze of gene.

Ach, we hebben het weer allemaal overleefd. Vooralsnog eindigt deze periode dik in de plus. Mijn kind is glansrijk geslaagd en toegelaten tot de VU, de dagen aan zee zijn geweldig, het weekje vakantie met mams is geboekt en de zomer doet zijn best om de vijgen in mijn boom welig te laten groeien. Het kan nu al niet meer kapot..

sunset.JPG

Dus dikke kus en maak er een memorabele zomer van lieverds! X

2 gedachten over “Soof 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.