Een droog begin

Januari was zo droog dat ik bijna verschrompelde maar 31 januari, wat hou ik van je. Het einde van deze oersaaie en schrale januari-maand. Dry January, jeeeey.. Het zou een maand worden waarin ik steevast de BOB zou zijn zodat ik niet kón drinken, omdat ik anders onherroepelijk over de schreef zou zijn gegaan. Pfff ik vond het al grote bullshit, zo’n alcoholvrije maand als je de overige 11 maanden klakkeloos en met enige regelmaat een wijntje of een biertje erin dondert. Maar ik heb het toch uitgetest, ze zeggen dat het ergens goed voor is maar waarvóór dan? Ik ben er nog niet helemaal uit. Ik merk er in ieder geval (nog) geen zak van, mijn velletje ziet er niet ineens uit als die van een 25-jarige en van de beloofde spierpijn die uit zou blijven heb ik ook geen flikker gemerkt. En dat beter slapen? Nèhh, volledig kansloos. De positieve effecten op de vetbalans zodat ik me stiekem een beetje verheugde op het lijf van een slanke sla-spijker? Hahaha fuck dat, ik val af omdat ik minder zooi mijn snavel inprop en me minstens 4 keer per week toetakel op de sportschool. En dat goddelijke lijf? Daar heb ik nog steeds de Velthuis-kliniek voor nodig en een stuk of wat specialisten die kunnen snijden, zuigen en spuiten. Zo, dat is gezegd.

Niet dat ik me strikt aan die kurkdroge maand heb gehouden hoor, dus uiteindelijk ben ik toch één van die loosers die die hele onzin met een korrel zout heeft genomen, maar hé, de intentie was er. Ik heb deze maand zomaar iets van 4 wijntjes naar binnen gekieperd, dus jáhaaaa ik weet het, de discipline van een mislukte carrièretijger. Maar ik vind dat ik best hele goede argumenten gehad heb om een beetje te sjoemelen: een afscheidsetentje van een collega, een duur flesje wijn die ik opengetrokken had voor mijn moeder maar waarvan het té zonde was om hem te laten kapseizen in de gootsteen en ook nog ergens (zomaar, omdat ik er zin had) een glas tussendoor naar binnen gekieperd. Die ruggegraat van mij is van elastiek, enorm flexibel vind ik hem. Dat dus. Drogredenen genoeg op de plank zeg maar.

Broodnuchter en bij mijn volle verstand proberen blogs te schrijven, het gaat me niet zo goed af moet ik eerlijk bekennen. Je maakt niks mee zo hè, in zo’n maand waarin ik de brandstof mis waardoor sommige situaties nét even iets leuker worden.

Afgelopen week had ik zo’n voorvalletje waarover ik normaal gesproken nog zou kunnen lachen ook. Nu niet dus. Dat ik naast mijn kauwgom spontaan een hele kies in mijn klep had, ik vond het niet grappig. Die kies bleek ook nog eens volledig gevuld te zijn met goud en onderuit stak een barbaars ijzeren pinnetje. Stomverbaasd was ik, want niemand had me ooit verteld dat ik een implantaat had. Het zal ooit door één of andere louche tandarts verkocht zijn als kroon maar ik heb zo’n vermoeden dat de factuur die naar de verzekering is gegaan iets heel anders heeft vermeld. Godzijdank was dat voor de periode van de vrijwillige bijdrage.

Tot overmaat van ramp was mijn eigen tandarts ook nog eens lekker een week in de witvlokkige ijskristallen zijn kunstjes aan het doen, dus de vervangende tandarts heeft er gelijk een slaatje uit geslagen denk ik zo. Hij vond het namelijk broodnodig om een imposante fotosessies van mijn kwebbel  te maken en allerlei andere dure en dubieuze fratsen uit te voeren. En ik hield mijn mond want het praat zo moeilijk met 3 ijzeren voorwerpen en 4 vingers in je bakkes hè? De kies is teruggeplaatst, ik mocht naar huis met een goor watje geklemd tussen mijn kiezen en mijn bonus zal waarschijnlijk in het putje dat CZ heet verdwijnen. Het zou me niet verbazen.

Ik vind het tijd om mijn verdriet af te toppen met een glaasje wijn. Ik ga een Neropasso scoren, die droge januari zit er toch bijna op. Op naar de kletsnatte februari, cheers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.