Stylish verantwoord in de teststraat

Zit lekker joh, zo’n spartaanse schoolstoel maar het is zo lekker vintage he?

En daar zit ik dan weer, aan mijn eettafel met de laptop voor mijn neus op mijn o zo leuke maar kneiterharde vintage schoolstoelen. Een volgende poging om de volgende semi-lockdown te overbruggen met koffie, zoom-calls en Spotify. Wat een bruisende wereld waar we in leven sinds maart.. Het enge eraan is, het begint te wennen. Alleen zijn en weinig contact met de buitenwereld, het wordt zonder dat we het willen echt bijna normaal. Ja, zorgen zijn er. Wat doet deze afstomping met mijn kind, die zich zo verheugd had op het bruisende studentenleven maar vooral veel tijd doorbrengt op zijn studentenkamer? Wat doet dit met mijn 83-jarige moeder die alleen 200 km verderop in haar grote huis probeert de tijd te doden? Wat doet dit met mijn zwaar gehandicapte broer die de weg is kwijtgeraakt na de eerste lockdown en inmiddels zijn dagen zwaar depressief in een bed doorbrengt? Wat doet het met de lieverds om me heen die vaak alleen in een stil huis de dagen doorbrengen en eigenlijk best wel behoefte hebben aan een beetje aandacht, gezelschap en aanrakingen?

Maar ik maak er het beste van. Ik probeer, zoals de baas voorschrijft, regelmatig even buiten te wandelen, verantwoord te eten en betrap mezelf erop dat het inmiddels een gewoonte is geworden om mijn mondkapje in mijn zak te stoppen. Of het helpt doet er niet toe, ik voel geen behoefte om recalcitrant te doen of anderen een onveilig gevoel te geven. En tenslotte is het maar een kleine aanpassing in dit grote geheel.

Maar ondanks alle maatregelen was het daar verleden week ineens: een snotneus, hoesten, niet fit en aangezien ik naar mijn broer in de verpleeginstelling zou gaan had ik besloten het zekere voor het onzekere te nemen. Ik heb braaf de richtlijnen gevolgd en heb een Coronoatest laten afnemen. Dat leek me sowieso al een prettiger idee dan mijn kont 10 dagen op de keiharde schoolstoel te moeten installeren.

Ik dacht dat ik naar zo’n drive through teststraat ging, dus de aftandse hardloopbroek met bijpassende Uggs kon prima, vond ik. Niemand die zou zien dat de bovenkant nog wel acceptabel was (voor de nodige Zoom-calls hè?) maar de onderkant meer weg had van een sloeber. Met mijn witte bontkrulletjes jas erover zag ik eruit als de doorsnee thuiswerker denk ik, maar dat zie je godzijdank niet in de auto. En natuurlijk had ik het helemaal verkeerd ingeschat..

Bij de testlocatie bleek dat ik mijn auto moest parkeren en lopend het hele fucking parcours moest afleggen. Het had geregend, ik stapte met mijn Uggs in een enorme modderpoel, dus het plaatje van snotterende dakloze was alleszins afgerond. Halleluja! Daar stond ik buiten in de regen in een rij met hoestende wachtenden te proberen vooral niet de aandacht te vestigen op mijn gracieuze onderkant. Dat is mislukt.

De test zelf stelde geen ene moer voor, dus de horrorverhalen omtrent het testen kunnen wat mij betreft onder tafel geveegd worden. Ik vond het meisje die geneeskunde studeerde en de test afnam een schatje. Ze taxeerde niet eens misprijzend mijn smashing outfit en verontschuldigde zich bij voorbaat al voor wat ze met de dreigend uitziende wattenstaafjes van plan was. Ze stak even een roerstokje in mijn giechel en nog eentje in mijn neus en voor ik het wist stond ik weer buiten met in mijn handen de Grote Coronahandleiding. Oké, het stokje in de neus raakte nog nét niet de frontaalkwab, maar dat was dan ook het enigste. Peanuts.

Thuis ben ik nog wel een tijdje bezig geweest met het schrobben en ontsmetten van de Uggs en de auto. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik volgende keer, mocht het nodig zijn, mijn rubberlaarzen aantrek met gezellige hippierok. In Amsterdam kan tenslotte alles.

Ze zijn weer schoon!

De test was negatief trouwens dus julie kunnen gewoon bij mij langskomen voor een anderhalve meter wijntje. Hou hoop lieverds en proberen jullie er ook het beste van te maken? De zon gaat uiteindelijk vanzelf weer schijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.