Genderneut(r)aal geneuzel

Wat is dat met die genderneutrale taal? We mogen geen onderscheid meer maken tussen gender, maar schatjes, slaan we niet een beetje door? Kijk, genderneutraal speelgoed, genderneutrale kinderboeken.., ik ben voor. En ik begrijp dat het los staat van het feit of je een vagina of een piemel hebt, maar dat het staat voor diversiteit. Mijn apegatje liep toen hij drie was ook met de poppenwagen met daarin een luie en enigszins obese beer met mij naar de winkel. Who cares? Maar gaan we al zover dat we genderneutrale kaartspellen gaan kopen? Ik haak even af hoor. Ik begrijp dat er voldoende mensen zijn die worstelen met hun identiteit en dat dat verdomde lastig is. Dat er een label opgeplakt wordt vind ik ook niet oké, laat iedereen lekker zijn wie hij, zij of het wil zijn. Dat ik in de trein als beste reiziger wordt aangesproken zal me ook een rotzorg zijn. Maar er zijn grenzen. Voor mij dan.

Ik las in een bericht dat, omdat Amsterdam regenboogtaal stimuleert, we vanaf nu gezellig met zijn allen ‘ouder’ in plaats van vader en moeder gaan zeggen. Huh? Lekker helder verhaal. Iedereen moet lekker zelf weten hoe hij zijn vader(s) of moeder(s) noemt, maar ik vind het maar een vaag gebeuren. Mijn ouder komt vandaag een bakkie doen. Welke dan? Die met met de penis of die met de vagina? Misschien gelijk maar even bij vermelden? Mijn ouder met de penis komt en die met de vagina blijft lekker thuis. Het kan maar duidelijk zijn hè? Ik had het er met Wessel over en mijn zoon (oeps, mag dat wel, zoon?) is enorm ruimdenkend, maar zelfs dit gaat hem te ver. “Je blijft lekker mijn moeder”, was het antwoord. En hij blijft mijn zoon. En mag ik daar alsjeblieft trots op zijn?

Ons kind dat ik 21 jaar geleden heb gebaard (of moet ik wij zeggen want de andere ouder was er toevallig ook bij en ik wil niemand voor het hoofd stoten hè?), die gewoon moedermelk heeft gekregen in plaats van mensenmelk. Hoe komt een Engels ziekenhuis op dit volslagen bezopen idee?? Het klinkt gewoon ranzig, mensenmelk. Blègh! En mannen kunnen hoog of laag springen, er moet toch echt nog heel wat qua menselijke evolutie gebeuren wil een man melk uit zijn borsten kunnen toveren. Mannen jullie zijn gewaarschuwd want zo’n feest is het niet altijd met stuwingen, tepelkloven en spuuglelijke voedingsbeha’s. (Yep, ik dwaal weer af..). Zullen we maar gewoon moedermelk blijven geven dan, want hoe je het ook went of keert, dat mens met die melkklieren in de voorgevel is een vrouwelijk wezen en in de meeste gevallen nog de moeder ook.

Echt mensen, ik ben tolerant en ruimdenkend maar dit soort geneuzel slaat de plank totaal mis.

Je wordt om de oren geslagen met genderneutraal ondergoed, ook zoiets. Schiet mij maar lek, maar wat ik in mijn omgeving zie heeft toch echt een heel andere anatomie dan wanneer ik zelf naar beneden kijk. Ik ben blij dat ik een damesfietsbroek heb want een zeem op de venusheuvel doet echt helemaal niks voor me, geloof me. En hoe moeilijk kan het zijn om op een meisjesbroekje een stuk of wat levensgevaarlijk vuurspuwende draken te printen en op een jongensbroekje een complete bloementuin en het alsnog meisjes- of jongensonderboek noemen? Ik zeg, probleem én dilemma opgelost! Dan hebben we stoer meisjesondergoed en lief jongensondergoed alleen in een ander modelletje. Klaar.

Ik kwam in Berlijn deze aanduiding tegen op een wc en dit vind ik best mooi maar met een kleine kanttekening. De wc is voor iedereen, maar toch is er zelfs voor mij een grens. Afgelopen zaterdag stond ik op de genderneutrale plee van de Marktkantine en ik moet zeggen, ik vond het geen klapper. Om daar in een rij te staan wachten midden tussen de pisbakken met dito zeiklucht en met zicht op menig geslachtsdeel, nèhhh. En als er net een man voor je naar de gesloten wc is geweest wéét je gewoon dat hij even lekker heeft zitten kakken. Dat maakt het lozen van je volle blaas toch net iets minder euforisch, al hangend boven een stinkpot, met je handen steunend tegen een smoezelige muur en ondertussen je best doen om met je broekspijpen niet de zeiknatte vloer aan te tikken. Maar oké, als je moet dan moet je, punt. Een schotje voor de pisbakken lijkt me overigens een kleine moeite en in het kader van de privacy-wet wel zo fijn voor de pissende persoon in kwestie. En ja, ik heb thuis ook een genderneutrale pot en dat trek ik maar net.

Geen man of vrouw willen zijn? Dan schijn je voortaan een hen te zijn. Prima, als jij een hen wil zijn ben ik de laatste die je tegenhoudt. In mijn ogen is een hen nog altijd het wijf van zo’n geile haan, maar ook hier zal ik de plank wel weer volledig misslaan.

Enfin, ook ik vind dat iedereen mag zijn wie hij/zij wil zijn. Hetero, LHBTI? Het interesseert me gewoonweg niet omdat ik je een mooi mens vind of niet, ongeacht je voorkeuren. Maar genderneutrale taal? Ik heb er niks mee en vind het maar een onduidelijk gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.