Een Gents avontuur

Zomaar even 3 dagen naar Gent met mijn lief, ik vond het een feestje. Serieus, ik kan daar zo blij van worden als een kind met een zak blauwe M&M’s.

Als 2 van de meest provinciaalse lijpkikkers vertrokken we met de Mini (die we omgedoopt hebben tot onze blauwe parel) naar Gent. Natuurlijk namen we, vanuit nostalgisch oogpunt gezien, een zak gesmeerde witte bolletjes en een pak Optimel mee op de achterbank voor deze expeditie van wel bijna 2½ uur. Vlakbij Bij Gent had Niels even wat miscommunicatie met de aanwijzingen van onze charmante Waze-assistente, dus je raadt het al, afslag gemist. De trut werd even op niet mis te verstane wijze terecht gewezen maar hé, nu kwamen die kleffe broodjes toch maar even verdomd goed van pas met deze extra reistijd van een minuut of 8.

Afijn, parkeergarage gevonden in het centrum en eerst een Belgisch biertje naar binnen geknikkerd. Ik kan je vertellen dat dat behoorlijk handig was om die witte kleffe zooi van je huig af te spoelen. Note to self: geen witte bollen meer voor mij. Terug naar de blauwe parel, tassen pakken en op zoek naar het hotel. Welk idioot wijf komt op het idee om voor 2 dagen 2 paar extra laarzen mee te zeulen? Nou, ik dus. Dus bepakt en bezakt, met Google maps in de hand, op zoek naar ons onderkomen. Dat was, om het enigszins te bagatelliseren, geen succes. Ik volgde keurig de aanwijzingen van de Google-troela om een klein kilometertje te wandelen met mijn 3 paar schoenen en stond op 30 meter van het hotel, maar Niels vertrouwde de trut niet. 30 meter van het hotel en geen hotel te bespeuren? Mijn lief vond dat we de andere kant op moesten lopen. Tot we weer bijna bij het steegje van de parkeergarage waren.. Tja, als je het adres van de parkeergarage intoetst is dat niet zo verrassend hè? Ik kan je vertellen dat ik even niet happy was. Dat lag niet zozeer aan de navigator (alhoewel die natuurlijk wel de schuld kreeg) maar aan mijn belachelijke idee dat ik 3 paar schoenen en een kilo of wat aan toiletspullen en kleding doelloos heen en weer aan verslepen was.

Afijn, het heeft wat godverdomme’s gekost, maar uiteindelijk vonden we onze sponde in een oud verbouwd klooster. En inderdaad, 30 meter van de plek waar we een half uur eerder Google Maps naar de eeuwige jachtvelden stonden te vervloeken. Werkelijk prachtig, met oude stenen vloeren, lange stille gangen en godzijdank kamers die ge-upgrade waren van sobere klooster-kotten naar luxe slaap- en speelruimtes.

Tijd voor weer een biertje en oneindig veel tapas. En man, wat vinden we Gent leuk. 3 dagen struinen door deze prachtige stad met zijn prachtige kathedraal en indrukwekkende kerken, de ontelbare kroegjes, de feestende studenten en de overheerlijke Belgische geneugten van het leven is echt een feest. Tel daar de mooie gesprekken bij op en ik ben een blij mens.

O, over gesprekken gesproken, een tip. Mocht je niet zo’n goede gesprekspartner bij je hebben als ik, ga dan even lekker op de brug bij warme William zitten. Die heeft altijd tijd voor een luisterend oor, hè Niels?

Omdat we niet zo gek zijn op grote ontbijtzalen vol hebberige toeristen, die hun borden veel te vol scheppen met natte scrambled eggs ontbeten we ’s morgens bij de healthy bakery. Heerlijk aan het raam genieten van overheerlijke cappuccino’s en voorbijgaande mensen. De vegan kaas hadden ze wat mij betreft als placemat mogen gebruiken, maar dat was dan ook het enige minpuntje. Ik begrijp überhaupt niet waarom je een bord voorgeschoteld krijgt met vegan kaas en daarnaast een berg rauwe ham, maar het zal een contradictie zijn die ze in België wellicht wel begrijpen. Ik ben maar ne Hollander hè?

Enfin, het was genieten. Van mijn lief, van de stad, van de biertjes en van de vrolijke zuiderburen met hun mooie woorden. Amai zeg, Ik heb nu al goesting in de volgende stedentrip.

2 gedachten over “Een Gents avontuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.